Eetcafé Look in Arnhem
Het begon als eetcafé, maar heeft zich stilletjes ontwikkeld tot een restaurantje met serieus eten.
Hoe zitten we erbij?
De inrichting is die van een eetcafé, dus eenvoudig. Houten visgraatparket, tafels zonder kleedjes (maar met stoffen servetten), harde stoelen zoals je ze nog kent van de middelbare school. Tegen de achterwand zit een bar met daarnaast het uitgifteluik van de keuken, waar de kok voor iedereen kookt.
Wat eten we?
Look heeft een dagelijks wisselende kaart die op een schoolbord staat. De keuze is beperkt. De voor- en hoofdgerechten komen in drie varianten: vis, vlees of vegetarisch. Een bordje van de beste oesters (vanaf 1,50 euro per stuk) behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn twee desserts.
Afgaande op de beschrijving zouden sommige gerechten niet misstaan op de menukaart van een pretentieuzer restaurant. Wij beginnen met vis: tartaartje van rivierkreeft op dungesneden venkel met saffraanmayonaise en bisque van steurgarnalen. Daarna vlees: gegrilde ribeye met romige puree en boerenkool, kalfsjus met witte wijn en roomboter. Toe hebben we parfait van zabaglione met abrikozen.