Restaurant Tandjong Priok in Arum is dé toegangspoort tot de authentieke Indonesische keuken, een restaurant van topklasse in Friesland waar u in alle rust kunt genieten van smaakvol, eerlijk eten en heerlijke wijn.
Chef Esther Gerlsma is beroemd om haar authentieke Indonesische gerechten, waarbij ze geen concessies doet aan de Nederlandse smaak. Uit heel Nederland komen gasten om te genieten van haar kookkunsten en de Indonesische sfeer in onze Friese boerderij.
Onze groenten en kruiden bestellen wij rechtstreeks bij leveranciers in Indonesië. Veel van onze kruiden zijn zo specifiek dat gangbare leveranciers deze niet kennen, laat staan kunnen leveren. Inmiddels hebben wij onze eigen adressen gevonden en heeft Esther nu de beschikking over onder meer verse kecipir, bunga turi, daun ruku-ruku, cempedak, jolang jaling en jengkol in haar keuken. Daarnaast kunnen we beschikken over verse bayem, kangkung, terong en pepers uit eigen kas.
Tandjong Priok serveert géén rijsttafels. Naast verrassend delicate voorgerechten bieden wij u keuze uit zo’n vijftien soorten satés, geroosterd op de houtskoolgril. Daarna kunt u genieten van Coba-Coba, het steeds wisselende hoofdgerecht bestaande uit een proeverij van verschillende traditionele én eigentijdse authentiek-Indonesische gerechten. Een selectie van Indonesische desserts en onze botsingkoffie Kopi tobruk maken uw authentieke Indonesische maaltijd helemaal compleet.
Tandjong Priok is hoog aangeschreven in de restaurantgidsen. Een vermelding in de Rode Gids van Michelin en zijn we volgens Lekker een van de beste 500 restaurants van Nederland, roemt GaultMillau de satés en de wijnkaart en hebben we topnoteringen op Iens.nl en andere reviewsites.
Tandjong Priok ligt in de zuidwesthoek van Friesland, vlakbij Harlingen en op een kwartiertje rijden van de Afsluitdijk. Wij verwelkomen u graag in de toegangspoort tot de authentieke Indonesische keuken.
Esther en Sicco Gerlsma