Welkom bij De Tapperij.
Verborgen in de negentiende-eeuwse sfeervolle Archipelbuurt in Den Haag, vindt u op een hoekje van de Atjehstraat restaurant De Tapperij. Een restaurant met de klassieke Franse keuken als basis in de ambiance van één van de oudste cafés in Den Haag (sinds 1886). U kunt lunchen en dineren in het restaurant, in de Herenkamer en bij mooi weer op het terras.
Openingstijden:
Lunch: ma. t/m vrij. vanaf 12.00 uur.
Diner: ma. t/m zat. vanaf 18.00uur.
De sfeer in het restaurant en de aparte Herenkamer herinnert aan de oorspronkelijke bestemming van gezellig ouderwets café.
In deze omgeving serveert Chef-kok/eigenaar Hans Richel u de heerlijkste gerechten. Zijn kookkunst is gul, impulsief, harmonieus en ongekunsteld.Met goede smaak en respect voor de door hemzelf uitgezochte dagverse producten van de allerbeste kwaliteit, weet hij steeds opnieuw te verrassen.
In de Herenkamer is er een uitstekende mogelijkheid om met uw gezelschap privé te dineren. Graag van te voren reserveren.
Chef-kok/eigenaar Hans Richel hanteert een wisselende kaart omdat hij zich niet wil beperken in zijn creativiteit.Hij werkt met producten van het seizoen, liefst van Nederlands bodem. Zoals wild van de Veluwe, vlees van weiderunderen van slagerij Piet van den Berg, lamsvlees uit de Beulaeker Wiede en boter, kaas en eieren van Boerderij De Lindenhoff in Baambrugge. Vis koopt hij dagelijks vers in Scheveningen of op de visafslag van Urk.
De keuken is open van 18 u. tot 22 u. Bij mooi weer is het terras open.
Voorgerechten vanaf € 8,50.
Hoofdgerechten vanaf € 18,50.
Nagerechten vanaf € 7,50.
De Tapperij biedt een gevariëerde wijnkaart met klassieke Franse en Mediterrane wijnen en wijnen uit de Nieuwe Wereld. Vanzelfsprekend serveren wij ook een aantal open wijnen. U heeft de keuze uit twee witte en twee rode wijnen.
In de zomermaanden hebben we ook een frisse rosé per glas.
Daarnaast kopen we geregeld bijzondere en zeer exclusieve wijnen in beperkte hoeveelheden in. Parels uit de wijnwereld. Deze bieden we naast de kaart aan.
De Tapperij is een gezellige plek voor borrels en recepties. U kunt met een klein gezelschap borrelen aan de bar en de pokertafel of buiten op het terras. Maar u kunt ook met een gezelschap tot 80 personen terecht.
De mogelijkheden voor een bittergarnituur variëren van simpel, bitterballen en blokjes kaas tot fraaie canapés en hapjes in amuse stijl. Graag van te voren bespreken.