Welkom
Graaf van Buren is heropend in 2010, het biedt een smaakvolle selectie van uitstekende vlees, vis, pasta, kip, steaks en vegetarische gerechten. Van de hapjes tot de aromatische koffie en zelfgemaakte desserts zoals een taartje van bastognekoekjes en chocolademousse of een heerlijk appeltje in filodeeg uit de oven met boerenjongens gevuld.
Uw bezoek aan Graaf van Buren is zeker om uw smaakpapillen te behagen.
Bier, wijn of onze eigen boluslikeur en andere dranken zijn beschikbaar als aanvulling op uw maaltijd.
Een stukje geschiedenis "Graaf van Buren" “Graaf van Buren” is sinds de heropbouw van Kortgene de plaatselijke herberg geweest.In ongeveer 1640 verkreeg het pand de naam “Graaf van Buren” en een kroonvergunning van de Graaf, welke nog steeds van kracht is.De titel Graaf of Gravin van Buren behoort toe aan onze Koninklijke familie, die deze titel en naam vaak voeren. De smalstad Kortgene heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. Het lag aanvankelijk op de noordelijke oever van de Zuidvliet en was een smalstad. Compleet met huizen, straten en een kasteel waar Jacoba van Beieren, Gravin van Buren, vaak verbleef.Op zaterdagmorgen 5 november 1530 voltrok zich het grote drama dat de ondergang van Kortgene betekende. Tussen 8 en 9 uur in de ochtend van die rampzalige dag begon het uit het noordwesten te stormen.In het holst van de nacht overstroomde de noodkade en vele inwoners verdronken. Het lot van de stad Kortgene was bezegeld. Tegen het midden van de zeventiende eeuw is men het dorp en omgeving gaan herdijken. Alleen de kerktoren herinnerde nog aan de smalstad van voor 1530. Het is thans het enige monument op het eiland uit de middeleeuwen.
**Het restaurant ontleent zijn naam aan zijn beroemdste en meest trouwe klant in het begin van de 16e eeuw: Floris Graaf van Buren. Door het huwelijk met Margaretha van Bergen in 1500 kwam onder meer Tholen en het grootste deel van Noord-Beveland in het bezit van de voorvader van de Koninklijke familie. Floris kwam in de 16e eeuw graag en vaak in Noord-Beveland om te jagen. Tijdens zijn bezoekjes sliep hij in Kortgene; in een logement op de plek waar nu het etablissement staat. De toenmalige eigenaar besloot zijn zaak naar de graaf te vernoemen en zo is het altijd gebleven.