Rootz eten drinken kookstudio gaat terug naar de roots van Peter Lute in Limmen. Waar ooit het oude café van zijn ouders was gevestigd. Daar waar Peter zelf zijn eerste ervaring in de horeca heeft opgedaan.
In de omgeving van Limmen ben ik opgegroeid en daar ben ik enorm trots op. Bleek later ook de rootz te zijn van, reclamemaker en goede vriend Lode shaever. Onze Interieur architecte Eline Strijkers bracht ons samen. Zijn kantoor en ons restaurant is door haar ingericht. Dit kan niet toevallig zijn. In 2008 hebben we het voormalige café van mijn ouders overgenomen. Na 20 jaar café leven kunnen ze het nu iets rustiger aan doen en wonen ze heerlijk bij ons in de buurt van het restaurant in Ouderkerk Aan de Amstel. Het prachtige pand met zijn unieke ligging blijft zo in de familie.
Van het cafe hebben we een leuk dorpsrestaurant gemaakt met een terras met uitzicht op de Limmerse landerijen. Gewoon goed en onbevangen eten is onze filosofie. Binnenlopen voor de lekkerste biefstuk, kipsate, gebakken vis of bouillabaisse die je weer aan de vakantie in zuid-frankrijk doet denken. Natuurlijk is de keuken ook in voor het 4 gangen verrassingsmenu voor een culinaire avond met topwijnen. Kortom, alles kan!
Op de bovenverdieping hebben we van de bedrijfswoning een kookstudio gemaakt. Meerdere kookclubs(van beginners tot gevorderden) hebben hun stek inmiddels gevonden en de aanvragen voor eenmalige kookworkshops stromen binnen. Plezier beleven aan koken en geen stress is het uitgangspunt. Tips en trucs om een sterrendiner voor vrienden thuis te maken en er zelf nog redelijk ontspannen bij te staan, wie wil dat nou niet.
Alleen iets drinken en een snackje van lokale producten is uiteraard geen probleem. Reserveren is niet nodig dus als je even op een tafeltje wacht, kom je helemaal in de stemming in onze bar.