Frans specialiteiten restaurant met ambachtelijke keuken sinds 1983.
Is de keuken het domein van Ans van de Staay,
in het restaurant is het de gastheer en wijnbouwer Jos Stevens,
die zich attent over de gasten ontfermt.
Hij zal de gasten graag adviseren bij hun wijnkeuze uit de met zorg samengestelde wijnkaart.
Druivenranken omsluiten de monumentale poort die toegang geeft tot het restaurant dat zich bevindt in een gewelfde ruimte, die dateert uit de 17de eew. Eeuwenlang werd hier Maastrichts bier gebrouwen,maar sinds 1983 bereidt Ans van de Staay er heerlijke gerechten, royaal en degelijk, zonder franje maar met inhoud. Zo houdt de keuken het midden tussen traditionele kookkunst en nieuwe vondsten onder het motto 'de gasten plezieren met lekker eten'.
U kunt de auto het beste in de Parkeer garage aan het Vrijthof parkeren. Deze is ca. 100 meter verwijderd van het restaurant. Het adres van Le Bon Vivant is Capucijnenstraat 91.