In restaurant Het Savarijn kunt u in een stijlvolle, informele ambiance lekker eten en drinken. Onze keuken is door de jaren heen constant in beweging geweest. Altijd met respect voor en herkenbaarheid van de gebruikte produkten. Verse ingrediënten in combinatie met een ambachtelijke, seizoensgerichte keuken vormen de basis voor onze gerechten en diverse menu's.
Het Savarijn behoort al jaren tot de betere restaurants van Nijmegen. Dit is te danken aan een constant goed niveau van de keuken en aan de fraaie wijn-spijs combinaties, maar zeker ook aan de vriendelijke en attente bediening. Het Savarijn werkt met maandkaarten. Hierop vindt u gerechten die zijn geïnspireerd door het seizoen en gebaseerd op het aanbod van de markt.
Een bewuste keuze voor een ambachtelijke, seizoensgerichte keukenstijl, uitgevoerd in een moderne keuken en volgens eigentijdse methoden werd beloond. Vanaf 2004 wordt Het Savarijn in de Michelin Gids met een "Bib Gourmand" onderscheiden: een speciale vermelding voor restaurants die verzorgde maaltijden voor een schappelijke prijs serveren. GaultMillau waardeert de keuken met de rode "Toque" en 14 punten. Het Savarijn is opgenomen in de Top 500 van het blad Lekker en volgens SpecialBite behoort Het Savarijn bij de 501 "meest bijzondere restaurants van Nederland."
Het restaurant is gevestigd in een 19e eeuws hoekpand met karakteristieke hoge plafonds en is volledig air-conditioned. Het is ingericht met eigentijdse materialen en kunst van de Rotterdamse meesterbindster Hanna de Bruijn. Aan de wand hangen werken van de Nijmeegse kunstenares Denny Baggen. De sfeer in het restaurant laat zich omschrijven als "stijlvol informeel", maar zeker ook als "informeel stijlvol".
Het Savarijn valt tevens op door een groot en voortreffelijk aanbod aan wijnen. De wijnkaart werd in 2006 door GaultMillau uitgeroepen tot "Wijnkaart van het Jaar" en is door WineSpectator en Grootspraak veelvuldig geroemd en onderscheiden.