Restaurant Meram streeft met haar vernieuwingen een voorbeeld voor de branche te zijn. We zijn constant in contact met vaklieden in Turkije die al meer dan 50 jaar dit vak met hart en ziel uitoefenen.
Door te werken met verse producten van kleine lokale leveranciers, biedt de keuken u 'persoonlijke' gerechten.
Wij hechten veel aan de mening van onze klanten, en brengen dit in uiting binnen ons concept.
Meram Restaurant heeft zijn eerste vestiging geopend in Amsterdam Oost in 1999. In 2005 hebben wij onze tweede vestiging in Rotterdam mogen openen.
Nu hebben wij het genoegen onze vriendenkring uit te breiden met onze nieuwste aanwinst, Meram Lounge, in Amsterdam Zuidoost. De wijze waarop Meram Restaurant invulling geeft aan de Turkse keuken en het zijn gasten naar de zin maakt is uniek in Nederland. Naast een grote variëteit aan authentiek Turkse gerechten staat een avondje Meram ook garant voor oprechte gastvrijheid.
De naam Meram is afkomstig van een streek in de provincie Konya, gelegen in centraal Anatolië. De streek Meram staat bekend om haar mooie landschap. Geen wonder dat het een geliefde plek is voor velen om tot rust te komen.
De betekenis van het woord Meram staat voor een wens of verlangen. Met de Meram beleving beantwoorden wij aan deze wensen en verlangens, de naam behelsd goed wat ons streven is.