Restaurant Shisha, een stukje Afrika in 's-Hertogenbosch, al sinds 1997. Enkele belangrijke bestanddelen in de Noord-Afrikaanse keuken zijn:
Couscous: een smakelijk, korrelig gierstproduct, dat zacht wordt gestoomd boven een saus, waarin veel soorten groenten, kruiden en vlees (of vis) worden meegekookt.
Merguez: Licht pittig gekruide saucijsjes, gevuld met lamsgehakt.
Kefta: vlees, bestaande uit kalfsgehakt met verse kruiden
Groenten nemen in de Noord-Afrikaanse keuken een belangrijke plaats in. Hetzelfde kan gezegd van de sauzen, die veelal op basis van tomaat worden gemaakt, in smaak variërend van pikant tot mild tot zoet.
Tussen de keukens van alle Magreb-landen (Marokko, Algerije, Tunesië en Libië) zijn veel overeenkomsten. Globaal verschillen de voorkeuren per landen: pikante gerechten in Tunesië, volle uitbundige sm aak en met veel saffraan in Marokko en mild van smaak in Algerije.