In Limburg, tussen Maaseik en Roermond, ligt het charmante dorpje Stevensweert. Aan de schitterende markt ligt een restaurant dat hoog staat aangeschreven bij de bourgondiërs uit de streek: Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert. Sinds 1996 leggen Pascalle en Marcus hun gasten hier in de watten met culinaire creaties en met een warme en oprechte ontvangst.
Om absolute topgerechten te kunnen serveren, zijn durf en creativiteit nodig. In de keuken van Marcus Schmidt is er dan ook een constante zoektocht aan de gang naar perfecte harmonie. De smaken, geuren, kleuren en texturen van de producten die je hier op je bord krijgt, vormen steevast een bijzonder smakelijk geheel. Die producten blinken trouwens uit in versheid. Bij het restaurant ligt een gigantische groentetuin , waar groenten, kruiden en eetbare bloemen de tijd krijgen om uit te groeien tot topingrediënten. Alles wordt geteeld en geoogst met het grootste respect voor het ritme van de natuur en de seizoenen.
De chef-kok heeft Duitse roots en hij heeft duidelijk nog heel goede contacten in zijn geboorteland. Op de wijnkaart vind je immers heel wat Duitse wijnen van uitstekende kwaliteit. Er staan ook een paar lekkere dessertwijnen op de kaart, die perfect samengaan met de desserten. Als je na afloop terugdenkt aan een nagerecht van Marcus, zal het water je steeds weer in de mond lopen.