Tot 16.00 uur serveert De Schelp in Vlissingen zelfgebakken pannenkoeken en lunches.
Na 16.00 is het buffetrestaurant:
De gasten betalen een vast bedrag. Daarbij hebben ze de keuze uit 10 verschillende hoofdgerechten met vlees of vis.
Dat varieert van gegrilde zalm tot spareribs.
Voorafgaand aan het hoofdgerecht mogen de gasten vrij gebruik maken van het saladebuffet. Dat bevat naast soep en stokbrood nog 24 andere salades en hapjes. Er kan zo vaak als men wil worden opgeschept.
Nadat het hoofdgerecht vers uit de keuken wordt geserveerd is er een dessertbuffet met 6 soorten ijs, slagroom, diverse taarten en gebak, fruit, puddingen en bavarois.
De Schelp heeft als motto dat de borden (behalve het hoofdgerecht) leeggegeten moeten worden. Verspillen van voedsel is zonde, dus bij verspilling rekent De Schelp 2 euro. Dat geld gaat in een pot dat naar een goed doel gaat.